Android app vernieuwd

door Andras Tucsni

De YouLess Android app heeft een vernieuwde user interface gekregen

De Youless Android app is vernieuwd! Het grootste verschil met de vorige app versie zit onder motorkap, waar het basis raamwerk waarop de app draait helemaal vervangen is zodat de app meer toekomstvast is.
 
Dat wil echter niet zeggen dat er geen verandering te zien is aan de buitenkant. De app navigatie heeft een modernere 'material design' look gekregen, en de performance is in het algemeen ook beter geworden; animaties en overgangen verlopen daardoor vloeiender.

Wat de app functionaliteit betreft is deze ook uitgebreid, en gelijk getrokken met de functionaliteit van de desktop gadget. Zo is er nu ook een Watt piek instelling en een 'solar mode' voor gebruikers die de Youless als zonnepanelen bruto productie meter gebruiken (en de verandering indicatie pijltjes zijn in die modus groen wanneer er meer opgewekt wordt, in plaats van rood).

Deze nieuwe 0.62 versie van de app is geschikt voor Android 4.4 (KitKat) en hoger. Voor oudere Android versies blijft de vorige app versie 0.5 nog te gebruiken.

Omdat er veel onder de motorkap is gewijzigd, wordt de 0.62 app niet over 0.5 heen geïnstalleerd, maar verschijnt deze als een aparte app, al is de naam verder hetzelfde. Het verschil is te zien aan het icoon dat een witte achtergrond heeft gekregen. Aangeraden wordt om gewoon de nieuwe versie te installeren en voor alle zekerheid de werking te controleren. Instellingen zoals het Youless IP adres moeten in de nieuwe app (eenmalig) opnieuw worden ingesteld. Vervolgens kan de oude app gerust verwijderd worden.

Het app apk bestand kan hier worden gedownload, en is uiteraard ook op de downloads pagina te vinden. Nadat het apk bestand gedownload is, kan deze worden geopend om geïnstalleerd te worden. Indien installatie van onbekende bronnen nog niet toegestaan is, dan zal er meestal automatisch gevraagd worden of dit (eventueel eenmalig) aangezet mag worden. Deze instelling kan in het algemeen gevonden worden in Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen. Net als in voorgaande versies, vraagt de app alleen om een machtiging voor netwerk toegang, en heeft de app verder geen toegang tot andere informatie/functies op het toestel.

Ga terug