Nieuwe LS120 firmware 1.4

door Andras Tucsni

Nieuwe firmware versie 1.4 voor de LS120

De nieuwe firmware versie 1.4 voor de Youless LS120 is nu beschikbaar als download. In deze firmware wordt de (bedrade) S0 puls input van de LS120 een onafhankelijk nieuw kanaal, naast het kanaal voor P1/LED/draaischijf.

 

 

In de 1.3 firmware kwam de S0 input nog op hetzelfde 'hoofdkanaal' uit als de overige inputs, waardoor er gekozen moest worden om de LS120 ofwel als S0 logger, of als logger voor de hoofdmeter te gebruiken. Omdat het regelmatig voorkomt dat gebruikers naast de hoofdmeter nog een extra logkanaal voor bijvoorbeeld zonnepanelen willen hebben, is dit nu mogelijk gemaakt met de nieuwe 1.4 firmware. De S0 input kan dan verbonden worden met de S0 puls output van een DIN rail kWh meter, die op bijvoorbeeld de zonnestroomgroep geschakeld is.

In de web interface van de LS120 heeft de S0 input een eigen instelbare meterconstante gekregen, en ook een eigen intern logkanaal. De geregistreerde energiestroom op de S0 input wordt met dezelfde resolutie gelogd als het verbruik op het hoofdkanaal. Praktisch gezien zijn er daardoor nu 3 interne logkanalen, namelijk: hoofdmeter elektriciteit, gasmeter (P1) en S0.

Voor gebruikers die momenteel (nog) geen extra kanaal willen gebruiken is het niet nodig om de firmware te updaten. Deze firmware release richt zich namelijk puur op de uitbreiding met het extra kanaal. Voor gebruikers die dat wel willen gebruiken, volgt hieronder informatie om rekening mee te houden wanneer er vanuit een bestaande situatie geupdate wordt:

Als de LS120 momenteel gebruikt wordt als S0 logger, dan 'schakelt' de interne logging na de update naar het nieuwe S0 kanaal. Oude logdata staan nog in het hoofdkanaal gelogd, maar nieuwe data op de S0 input worden nu in het nieuwe S0 logkanaal gelogd. Andersom is er voor gebruikers die tot nu toe alleen de P1 of optische input gebruikten geen bijzonderheid, want dat blijft op dezelfde manier werken.

Ga terug