App update 2.1

door Andras Tucsni

App update met uitbreidingen en verbeteringen

In de nieuwe app versie is ondersteuning toegevoegd voor de digitale watermeter, die momenteel op berkte schaal in België wordt geïntroduceerd. In de loop van de komende jaren zal dit steeds verder uitgerold worden, totdat in 2030 naar verwachting alle watermeters in België digitaal zullen zijn.

Nog lang niet iedereen heeft dus nog zo'n digitale watermeter, maar de early adopters kunnen dan in ieder geval het waterverbruik al in de app inzien. Zorg er daarbij voor dat de Youless firmware versie 1.6 heeft, mocht de Youless nog op een eerdere versie draaien. Vanaf het moment dat die firmware actief is, zal de Youless een interne log van het waterverbruik bijhouden.

 
In deze update is ook het status scherm uitgebreid met informatie over het Belgische capaciteitstarief, en is er ook detail informatie over spanning, stroom en vermogen per fase te zien. Dit laatste is ook in Nederland beschikbaar, mits de slimme meter versie dit ondersteunt (zie ook deze post voor meer informatie).

Let op: in Nederland wordt de stroom door de slimme meter altijd op hele ampères afgerond, in tegenstelling tot in België waar dit op 2 decimalen nauwkeurig wordt weergegeven. Voor Nederlandse slimme meters kan de app daardoor dus alleen hele ampères tonen.

 
Om een beter beeld te krijgen van hoe hoog de spanning is, hebben we een bar gauge achter de spanning gezet die van kleur verandert naarmate de spanning dichter bij het maximum van 253 Volt komt. Dat is de maximale waarde waarbij zonnepaneel omvormers wettelijk af moeten schakelen. Dit is iets dat veel gebruikers graag willen kunnen zien nu het steeds vaker voorkomt dat het net lokaal te zwaar belast kan raken door zonnestroom productie.

 
Verder zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd in het de gebruiksinterface, vooral in de navigatie en meldingsteksten. De firmware flash module is ook verbeterd op basis van terugkoppelingen die we hebben gekregen.

 
De app update wordt momenteel voor Android uitgerold, en zal in de loop van de komende dagen op steeds meer toestellen beschikbaar komen. Voor iOS is de app update op zich ook al gereed, maar de vrijgave in de App Store loopt daar momenteel nog uit vanwege een speciale toestemming die eerst nog goedgekeurd moet worden door Apple.

 
Update 12 maart: de iOS app update is nu ook beschikbaar in de App Store.

Ga terug