Online energiemanager vernieuwd

door Andras Tucsni

myEnersave energie manager heet nu Bidgely

De YouLess kan prima gebruikt worden zonder dat er ooit iets van je energieverbruik gegevens naar een een internet dienst gestuurd worden. De gadgets en Apps vragen het energieverbruik direct op van de YouLess via het thuisnetwerk. Het kan zijn dat je hier de voorkeur aan geeft om privacy redenen; energie verbruiksgegevens die het huis niet verlaten blijven altijd privé.

 

Toch is het wel handig om ook via een online energie management dienst je energieverbruik te kunnen bekijken. Te denken valt aan de volgende voordelen:

  • Je kunt er altijd en overal (waar internet beschikbaar is) bij
  • Je hebt beschikking over je complete verbruikshistorie met een resolutie van 5 minuten
  • Er zijn extra tools beschikbaar om de verbruiksgegevens te analyseren en besparingsmogelijkheden te ontdekken
  • Het is gratis

De YouLess kan daarom desgewenst wel met een paar muisklikken aan een online energie manager gekoppeld worden. YouLess is device partner van het bedrijf myEnersave en kan (gratis) met de online energie manager van myEnersave worden gekoppeld.

 

De website van myEnersave in recentelijk vernieuwd en de energie manager dienst heet voortaan Bidgely. YouLess gebruikers die al een account hadden bij myEnersave kunnen deze met behoud van de verbruikshistorie blijven gebruiken. Wanneer je naar de oude site van myEnersave probeert te gaan wordt je vanzelf doorverwezen naar de nieuwe site. Afgezien van de nieuwe naam en vernieuwde look blijft alles gewoon werken.

 

tl_files/blog/bidgely-graph.png

 

De nieuwe site oogt fris. Het dashboard grafiek is overzichtelijker geworden en de bediening ervan is makkelijker. Je kan door het historisch verbruik navigeren met verschillende 'zoom niveaus' (dag, week, maand). Wanneer je met de muis een tijdstip selecteert wordt het verbruik getoond dat bij dat tijdstip hoort.

 

Uiteindelijk is het voor iedereen een persoonlijke keuze of je wel of niet gebruik wilt maken van een online energie management dienst. In elk geval hebben wij de privacy statement van Bidgely goed bekeken, en daarin staat dat er zorgvuldig met de persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Bovendien hoeft een gratis online dienst niet te weten wie je bent en waar je woont, dus ook als je veel waarde hecht aan je privacy is het de overweging waard om van zo'n dienst gebruik te maken.

Ga terug