Nieuwe versie Android app

door Andras Tucsni

Android app versie 2.0

Er is een nieuwe versie van de Youless app voor Android beschikbaar, en deze is nu vanuit de play store te installeren. De belangrijkste vernieuwingen zijn:

  • Er is een historie tab toegevoegd waarmee de langere termijn interne logdata in een staafgrafiek getoond wordt.
  • Op de configuratie pagina is een zoek functie opgenomen die Youless apparaten kan vinden op het netwerk. Dit maakt de instelling van de app sneller en gemakkelijker.
  • De mogelijkheid om een firmware update te doen is nu een onderdeel geworden van de app. Dit maakt het laagdrempeliger om de Youless firmware te updaten/wijzigen. Het is niet meer nodig om een aparte flash tool te gebruiken.
  • De status/info tab geeft meer uitgebreide informatie en toont ook alle slimme meter (sub) meterstanden.

Verder zijn er nog diverse andere kleinere verbeteringen toegevoegd.

 

Gebruikers die nog een vorige versie als apk bestand geinstalleerd hebben, kunnen het beste de oude app verwijderen en de nieuwe vanuit de play store installeren. Anders zijn er 2 Youless apps op het toestel aanwezig. In de nieuwe app moet het Youless IP adres opnieuw ingesteld worden, maar met de nieuwe zoekfunctie is dit snel gedaan.

 

Als je nog een oudere firmware hebt, dan is het zeker aan te raden om de nieuwe firmware update functie te gebruiken. Binnen nog geen minuut is de firmware bijgewerkt (werkt zowel voor de Youless LS120 als ons oudere model LS110). Ga hiervoor naar de instellingen pagina (tandwieltje) en druk op de <↑> knop. De rest zal zich vanzelf wijzen.

 

Kijk voor meer gedetailleerde screenshots in de play store listing van onze app.
 

Voor iOS gebruikers: we zijn bezig om deze versie van de app ook naar iOS te brengen. Dit moeten we wel eerst nog uitvoeriger testen vanwege diverse verschillen, waardoor we dit niet nu al tegelijk met de Android release kunnen vrijgeven.

 

Ga terug